Friday, February 14, 2014

Anak-Anakku

Inilah permata hatiku,
1).Megat Ahmad Fitri             =   D.O.B:-09.12.2004
2).Megat Ahmad Idzham         =  D.O.B:-23.07.2006
3).Putri Nur Tia Syafiqah        =  D.O.B:-19.08.2010
4).Putri Nur Rihana Syaqirah  =  D.O.B :-07.02.2012

Gambar ni diambil dah berzaman dah,baru nak upload je....
No time la....Almaklumla...sebelum ni bekerja,
Buat kerja sampingan pun main curi-curi masa je.
Sekarang ni pun x de masa juga sebenarnya.....Lagi la sibuk.
Tapi.....sibuk kat rumah ngan sibuk bekerja x sama,stay lagi boleh menonton ke,
cuba resepi baru ke,updated blog ke.....hehehe.Disamping buat kerja boleh jaga
anak-anak sendiri,boleh masak sedap2 untuk diorg makan.Apa-apa pun aku x
menyesal berhenti kerja.Semua yang aku lakukan adalah kerana Allah.
Semoga hidupku yang mendatang lebih success.Amin.

Anakku Sayang

Megat Ahmad Fitri Bin Megat Ahmad Nizam.
Anakku yang sulung berumur 10tahun.
Love U very much.....

Pencil case



Pencil Case/Beg Serbaguna
As Salam semua pembaca blog.
Actually pensel case ni saya buat bulan Oktober yang lepas.
Baru sekarang nak post gambar...agak terlamabat yea.Nak rupa jadam pun pensel case nie.
Material dari English Cotton.
Pensel case nie anak sulung saya yang punya.Jimat.....x payah nak beli pencil box spiderman la,iron man la,batman la
dan macam-macam lagi brand yang ada kat persada perniagaan nie.
Untuk yang berminat boleh la wassap saya di talian:-0183598591



Thursday, February 13, 2014

Manik

Manik
Just nak kongsi je gambar nie....
Actually manik ni mak saya yang buatkan.
Yang dalam gambar ni adalah baju nikah sepupu saya,
Kalau ada yang berminat bolehlah contact saya ditalian :-017-5957873
atau contact terus mak saya ditalian:-012-4685412 (Pn.Zelha).



 

Pocket Tissue Holder

Pocket Tissue


Pocket Tissue boleh juga dijadikan survinier dimajlis perkahwinan atau majlis cukur jambul,
ataupun doorgift.
Ramai orang diluar sana terfikir-fikir nak bg apa pada tetamu x kira la majlis apapun.
Jawapannya pocket tissue salah satu item atau cenderahati yang sesuai untuk diberi pada tetamu kerana selain ia comel,ia juga berguna dan mudah dibawa kemana-mana.
Dan yang paling penting ia boleh dicuci serta ringan.

Yang dalam gambar nie adalah dari material english cotton yang ditempah oleh Nurafiqah Azma Binti Azmi.Temanya Pink.Yang dalam gambar ni adalah separuh dari apa yang ditempah.Terima Kasih Fiqah.....
Package:-
              *1pcs     - 100pcs = RM 2.50
              *101pcs - 200pcs = RM2.00
              *201pcs - 300pcs = RM1.50
              *301pcs  keatas   =RM 1.00
Kepada sesiapa yang berminat nak tempah boleh wassap atau wechat saya ditalian:-018-3598591
atau text je saya di talian:-018-3598591
              *1pcs     -100pcs = RM 3.00
              *101pcs -200pcs = RM 2.50
              *201pcs -300pcs = RM2.00
              *301pcs    keatas = RM 1.50
Postage RM 6.00 Semenanjung,
              RM 9.00 Sabah,Sarawak
Apa-apa roger yea...
Lebih kurang minta dihalalkan yea.
Terima kasih pada yang pernah support saya dan berterusan support saya.
saya doakan anda semua bahagia dunia akhhirat.Amin.

Senarai Harga Tempahan Baju Kurung Dan Seangkatan Dengannya


Assalamualaikum Salam 1 Malaysia.



Ini adalah senarai harga Tempahan Melina Fitidztiana :-

Baju Kurung Biasa : Rm40

Baju Kurung Pesak Gantung : RM45,

Baju Kurung Moden : RM50,

Kurung Moden Tanpa Kain : RM30

Jubah (biasa) : RM50,

Jubah Potongan Puteri : RM60,

Baju Kurung Budak : RM18++(ikut  umur dan saiz badan)

Jubah Budak : RM20++(ukut umur dan saiz badan).



Charge tambahan akan dikenakan ke atas:-

  * Kain yang sukar dijahit spt,Kain lace,Chiffon,sutera,batik lembut,kain berbatu(Hotfix) dan terlalu licin sebanyak RM15 dari harga di atas.

* Sebarang penambahan design atau aksesori butang atau zip lain selain dari yang asal.
*Untuk baju berlining kira double.

*Cuff di lengan baju : RM10


*Tambah getah hujung tangan : RM8


*Tambah Butang Bungkus : RM5


*Hiasan Dibahagian Leher Baju Kurung(Tulang Belut,Karipap & Mata Lalat) : RM10   


Untuk Tempahan sila wassup 018-3598591.

Terima Kasih










Sunday, February 9, 2014

Skirt


Skirt Pendek
Cantik x skirt nie?
Hehehe......nie pun buat sendiri gak.
Selepas saya pandai buat skirt ala-ala princess tue.....
Boleh la ambil tempahan nnt.
Dalam bulan 6 nie sesiapa yang nak tempah baju atau gaun anak-anak boleh la tempah pada saya yea.
Buat kata orang support orang melayu la katakan.
Ha lupa plak...kalau nak tempah dress pun boleh.

Sekarang?
Sekarang x boleh lagi coz saya x habis belajar lagi.

Belajar apa?
Saya sekarang belajar kat Pusat Giat Mara.
Ambil krusus Pembuatan Pakaian Wanita,dalam bahasa giat Fashion and Dressmaking.
Insyaallah tahun depan saya boleh mereka pakaian untuk pelanggan plak.
Doakan saya berjaya yea.
Amin.

Tote Bag



As Salam semua,
Dah lama rasanya saya x berblog.
Harap-harap semuanya berjalan lancar la ek.


Harini saya post gambar tote beg yang dah lama saya buat.
post yang pertama tue adalah bahagian luar yang mempunyai poket disekelilingnya.
post yang kedua dan yang ketiga tue adalah dibahagian dalam beg,ia juga mempunyai poket.
Beg ini boleh dipakai kedua-dua bahagia....hanya terbalikkan saje.
saya nie susah skit nal beli handbag......asal nak beli je....mesti teringat budget,pastu asyik fikir bazir plak kalau nak handbag.hihihi....tu yang buat beg sendiri tu.
Sanggup tau.....x tidur malam.
Hurm kalau ada sesiapa yang berminat nak minta saya buatkan....boleh aje.
Material beg ni,saya guna english cotton.
Email:-melina200411@gmail.com ,
Phone No:-018-3598591
Wassup/Wechat:-018-3598591