Showing posts with label Tempahan Jahitan. Show all posts
Showing posts with label Tempahan Jahitan. Show all posts

Sunday, February 7, 2016

Pencil case,Beg Serbaguna





SOLD

Pencil Case,Beg Serbaguna

Material : 100% Cotton / Kapas
Saiz : 5" X 9"
Harga : RM 12.90 @ 1

Postage :-
RM 6 sem/ RM 9 Sbh/S'wak

Berminat sila whatsapp 017-4495420
warna atau corak random.....pelanggan cuma perlu beritahu warna yang ingin di tempah.

Barang akan dikirim atau pos hanya pada hari Selasa dan Jumaat sahaja.


Saturday, February 6, 2016

Pouch,Coin Bag,Beg serbaguna





Beg Serbaguna
Material : 100% Cotton / Kain Kapas Berkualiti
Saiz : 6" X 4.5"
Harga : RM 10
Postage : RM 6 Sem
RM 9 Sbh/S'wak

Untuk tempahan sila whatsapp 0183598591.
Sedia menerima tempahan secara pukal.


Sunday, September 6, 2015

Barut Bayi

.
Tempahan Barut Bayi dari kain Belacu oleh Pn Zaleha.


10 helai barut bayi dari kain belacu ditempah oleh Pn Zaleha.
Saiz S : 5 helai
Saiz M: 5helai.
terima kasih

Harga:-
Sehelai @ RM8.00,
1set RM35.00 @ 5helai

Kos Penghantaran:-
RM6 sem.Malaysia/ RM9 Sbh/S'wk

Untuk sebarang tempahan sila wassup  017-4495420
Lawati kami di,
Instagram : melina200411




Tuesday, August 25, 2015

Beg Serbaguna,Pencil Case




Assalamualaikum,
Mari dapatkan beg serbaguna seperti dalam gambar di kedai kuzaema enterprise bersebelahan kedai jam di bercham raya ulu kinta.

Harganya cuma RM12.90.
Material : English Cotton
Saiz : 5" x 8"

Untuk belian On line,
Kos Penghantaran:-
RM6 sem.Malaysia / RM9 Sbh & S'wak



Pelikat Pants

Assalamualaikum....

Pelikat pants ni di tempah oleh Mohd Faizal Helmi dari Seremban,
kebetulan dia balik Ipoh jumpa ibu bapa dan menjalankan tanggungjawabnya sebagai pekerja.
So,dia ambil kesempatan untuk menempah pelikat pants ni.
Warna putih dia punya,warna dark coklat tu bapa dia punya.
Dia dengan selamba saje naik bas turun bas dengan menggayakan pelikat pants yang saya jahit tu.
Aduh rasa malu pula bila dia cerita,
sepatutnya berasa banggakan sebab hasil jahitan saya diperagakan.hehehe
Apa2 pun,saya sgt2 bersyukur kerana dia berpuashati dengan hasil jahitan saya tu,sebab selepas itu dia hantar lagi kain pelikat utk di buat seluar yang sama....tp yg tu saya lupa pula nak snap pic.mungkin agaknya masa suntuk,tu yg saya x teringat nak snap tu.
Kalau korang berminat nak tempah pelikat pants ni,silalah wassup saya untuk details yea.
Upahnya mmg sangat berpatutan.....cuma RM25 sahaja.
Kalau nak kain yang saya belikan...kena tambah dengan harga kain upah tu...
Better,korang beli sendiri kain pelikat tu...mana tau yang saya beli nnt x mengikut citarasa korangkan.


Jangan Lupa wassup saya untuk tempahan yea:-018-3598591








Jubah

Jubah,

Method : Lycra Berkualiti
Saiz : M
Ukuran :-
Bahu : 15.5"
Dada : 38"
Punggung :40"
Labuh Tangan : 21"
Labuh Jubah : 52"

Stok adalah terhad ataupun ikut permintaan,
Sesiapa berminat nak tempah atau order ready made sila tinggalkan komen ,isi borang atau untuk tindakan segera sila wassup 0183598591(ina).






Friday, August 21, 2015

Barut Bayi

Barut Bayi

Assalamualaikum,
Harini nak bercerita pasal barut bayi pula yea,

Pemakaian barut pada bayi sememangnya sudah lama diamalkan sejak dahulu lagi.Ia digunakan khusus untuk mengelakkan perut bayi dimasuki angin atau kembung.Walaupun zaman semakin moden namun pemakaian barut masih diteruskan.
Setelah menyapu minyak bayi atau minyak telon pada perut bayi dan sekitar pusat,sebaik-baiknya ibu memakaikan bayi dengan barut untuk keselesaan bayi dan mengurangkan masalah kembung perut.
Berbanding dulu,kini barut bayi tampil dengan corak-corak yang menarik,ceria dan berwarna-warni.
Barut bayi bercorak semakin mendapat sambutan ibu-ibu kini kerana tampil comel dan ceria walaupun hanya berbarut.

Bagi pihak melina fitidztiana selain daripada menghasilkan produk yang ceria seperti barut ini.Kita mementingkan kualiti dan kekemasan produk apabila dipakaikan pada bayi.Hasil daripada perbandingan barut kini dengan barut dahulu,barut pada zaman kelahiran saya (70 an) dibuat dengan lebih panjang dan lebar yang sesuai dengan saiz bayi cuma warnanya terhad kepada putih sahaja.Ada sesetengah ibu lebih suka barut yang lebih besar dan ada juga ibu yang lebih suka barut kecil dan comel sesuai untuk saiz bayi mereka.

Ciri-ciri dan kelebihan Barut (Homemade).

1. Material di sebelah luar adalah "Cotton" atau "Flannel Cotton" dengan corak yang berwarna dan design ceria.Manakala lapisan sebelah dalam adalah soft cotton berwarna putih atau sepadan yang lebih lembut dan sesuai untuk kulit bayi.Walaupun 2lapisan,barut ini tidak terlalu tebal dan sesuai dioakai untuk cuaca di malaysia.

2. Mempunyai lengkungan untuk mengelakkan ianya cepat kotor terkena najis bayi.

3. Jahitan yang kemas dan dijahit dengan penuh kasih sayang.

4. Tahan lama dan boleh dipakaikan unyuk bayi yang seterusnya.

5. Tali dijahit kukuh dan tidak mudah tercabut.


Contoh Barut Kain Cotton Dan Flannel Cotton Plain/Bercorak.

Saiz (Anggaran ):-
S - 17" x 5" (Anggaran berat bayi 2.5kg -5kg)
M - 19" x 5.5"(Anggaran berat bayi 4kg -6.5kg)
L - 21" x 6" (Anggaran berat bayi 5kg - 8kg) Atas Permintaan

Harga :
RM 7 @ sehelai,
RM30 (1set / 5 Helai )- Flannel Cotton

Cuma beritahu barut untuk baby Boy / Girl

Boleh juga beli secara berasingan.
Kos penghantaran RM6 sem.Malaysia / RM9 Sbh & S'wak
Untuk tempahan sila wassup 017-4495420

SAIZ S : SOLD
SAIZ M: SOLD

                                                                   SAIZ S : SOLD
                                                                   SAIZ M: SOLD
SAIZ S : SOLD
SAIZ M: SOLD
                             
Harga :
RM 6 @ sehelai,
RM25 (1set / 5 Helai )- Cotton Plain / Bercorak

BOLEH TEMPAH MENGIKUT WARNA PILIHAN SPT PINK,BIRU,HIJAU DLL ATAU BERITAHU BARUT UNTUK BABY BOY /GIRL

Kos penghantaran RM6 sem.Malaysia / RM9 Sbh & S'wak
Untuk tempahan sila wassup 017-4495420


SAIZ S : SOLD
SAIZ M :SOLD

SOLD


FREE SAIZ : SOLD