Showing posts with label Produk Amway. Show all posts
Showing posts with label Produk Amway. Show all posts

Saturday, February 6, 2016

Minyak Bayi Tropical Herbs,Barut Bayi,Promosi


 Assalamualaikum pembaca blog semua.....
Apa khabar anda di sana?
Sudah lama saya tidak bersiaran dek kesibukan demi menjaga anak2 dan keluarga.
Harini saya hendak memberi tahu satu berita baik kepada pembaca semua...
Setiap pembelian Minyak Bayi Tropical Herbs akan diberi percuma sehelai barut.
Saiz barut adalah random,sekiranya anda ingin saiz mengikut keperluan,sila whatsapp saya 0174495420
Kita boleh bincang.
Penerangan atau kebaikan minyak bayi sila lihat DISINI.
Penerangan tentang Barut bayi sila lihat DISINI 

Saiz pilihan :-
S : 17" X 5" anggaran berat bayi (2.5kg - 5kg)
M : 19" X 5.5" anggaran berat bayi ( 4kg-6.5kg)
L : 21" X 6" anggaran berat bayi (5kg - 8kg)




Monday, September 14, 2015

Tropical Herbs Minyak Bayi,Baby Oil


Tropical Herbs Minyak Bayi (60ml)

Penerangan

Adakah kembung perut membuatkan bayi anda tidak selesa? Berikan kelegaan yang menyamankan bagi masalah kembung perut bayi anda secara semula jadi. Formula semula jadi Minyak Bayi Tropical Herbs, tanpa mentol tiruan, metil salisilat dan kamfor, membantu melegakan kembung perut untuk bayi sambil mengurangkan kembung di bahagian perut. Diadun mengguna minyak pati bergred tinggi, ia juga menyamankan kulit bayi, mengekalkan peredaran darah yang sihat dan memberikan kelegaan segera bagi kekejangan yang memulas-mulas. Gunanya setiap hari dan tiada lagi rasa tidak selesa!

Campuran minyak pati bergred tinggi:

Minyak Pudina (Minyak Mentha piperita) - Dikenali kerana pelbagai ciri-ciri : Menyaman dan melegakan, Mempunyai kesan antibakteria, Melegakan rasa sebu, loya, sakit yang memulas-mulas dan kembung perut.

Minyak Kayu Putih (Minyak Eucalyptus globulus) - Dikenali kerana kualiti antiseptik.

Buah Pala (Minyak Myristica fragrans) - Merangsang peredaran darah ke kulit di sekeliling bahagian perut.

Minyak Kelapa Afrika (Minyak Elaeis guineensis) - Diguna sebagai penawar herba untuk reumatisme.

Bunga Cengkih (Minyak Eugenia caryophyllusl) - Diguna secara tradisional sebagai antiseptik dan anestetik.


Sebarang Pertanyaan sila wassup saya 018-3598591

Kos Penghantaran;-
Rm6 sem.Malaysia,
Rm9 Sbh/S'wak



Allano Bedak Talkum Sekeluarga

ALLANO bedak talkum sekeluarga (250gm) Amway 

Bercirikan bau ros,melur dan lilac yang menawan lagi menyegar.

Produk tempatan kami yang pertama dikeluarkan mengikut standard sama seperti produk-produk Amway yang lain.
Menyegarkan pagi anda di samping mengekalkan kekeringan anda sepanjang hari.Rasakan kelembutan bak sutera semasa ia di sapu ke kulit anda dan gunakannya setiap kali selepas mandi supaya anda sentiasa rasa segar dan bersih.

Untuk tempahan sila wassup 018-3598591

Kos Penghantaran:-
Rm6 sem.Malaysia ,
Rm9 Sbh/S'wak






Aloe Care

ALOE CARE ( PELBAGAI GUNA )


Dari merawat luka-luka kecil dan akne hingga melembapkan kulit yang kering akibat dimamah cuaca, kegunaan aloe vera adalah pelbagai.

Dianggap sebagai tumbuhan terapiutik sejak zaman berzaman, faedah-faedah aloe vera yang banyak kini dimanfaatkan dalam bentuk gel yang menyenangkan dalam Aloe Care. Diperolehi daripada 100% Daun Barbadensis Aloe Vera yang asli, satu daripada daun yang terbaik boleh didapati. Ditambah dengan gliseril yang memberikan gel yang lebih pekat, kandungan tahap pelembapan, emolien yang lebih tinggi dan menstabilkan jus aloe vera dalam struktur gel. Antikeradangan, antibakteria dan melegakan kesakitan – berkesan untuk kulit melecur, luka-luka kecil , gatal gatal kulit dan juga jerawat. Mempercepatkan pertumbuhan dan pertumbuhan semula sel untuk penyembuhan kulit. Diserap dengan cepat ke dalam kulit untuk meningkatkan lembapan; menjadikan kulit lembut, licin dan terasa nyaman. Keterlarutan air yang hebat; tidak berminyak. Aloe Care dibekalkan dan disokong oleh Terry Laboratories (USA), pengilang aloe vera yang bereputasi baik dan perintis dalam bidang ini semenjak 1973.

Wassup saya 018-3598591 untuk sebarang pertanyaan atau order.

Kos Penghantaran :-
RM6 sem.Malaysia,Rm9 Sbh/S'wak



Set Bersalin Amway Tropical Herbs,Post Natal Care


CARA MENGGUNAKAN / PEMAKAIAN SET BERSALIN TROPIKAL HERBS AMWAY



1).Herba Mandian – Sebagai mandian untuk membersih dan mengharumkan badan (20 Sachet)
Cara guna:
sewaktu rebus air mandian dalam periuk besar,masukkan satu sachet (macam uncang teh)..pastu bolehla mandi menggunakan air rebusan tersebut… Warna dia akan keperang-perangan…Dan bila mandi menggunakan air rebusan tersebut, rasa mcm segar dan bertenaga..saya akan ambil uncang tu dan gosok pada seluruh badan,hasilnya memang sangat memuaskan,bau badan kita pun akan segar sepanjang hari.
2).Herba Pembersih Wanita (20 sachet) – Bertindak untuk membersihkan peranakan… -
Cara guna :
Rendam satu sachet kedalam air suam di dalam besen..lepas tu boleh la duduk dalam besen tersebut utk 5minit…InsyaALLAH rahim dan luka jahitan akan cepat kecut dan sembuh..
3).Firming Herbal Blend (20 Packet) – merupakan campuran herba yang kita bancuh dengan air suam dan sapukan di perut utuk merampingkan perut yang menggeleber.
4).Herbal Massage Oil (1 botol) – Ia bertujuan untuk urut semasa pantang. 
5).Calming Herbal Blend (15 packet) – Pilis  bertindak untuk mengelakkan kepala kita dimasukkan angin atau pening..
Cara guna :
bancuh dengan sedikit air dan lumurkan kat dahi kita..dah kering baru basuh ataupun dia akan hilang sendiri..
6).Baby Oil – (1 botol) - sama seperti minyak telon.
7).Campuran Penghangat Badan (15peket) – Seperti kunyit serbuk bertujuan untuk membuang angin dan lebihan air dalam badan..Selepas kita mandi, lumurkan di seluruh badan kita dengan campuran ini,Biasanya saya akan lumurkan dan gosok pada seluruh badan sehingga serbuk2 bertaburan kerana x nak serbuk tu bertaburan di atas lantai.Hasilnya badan kita akan terasa lebih hangat dari kita lumur dan biar kering sendiri.
8).Herbal Tea (10 sachet) – macam teh biasa..tetapi lebih kepada teh herba.. Solution nak habiskan teh ini ialah: campurkan dengan madu lebah atau pun bancuh dengan sedikit air.....
9).Kapsul after Birth 1 (60biji)- Pil untuk telan ..
10).Kapsul After birth 2 (60biji)- Pil untuk telan…
11).Bengkung – Bengkung ini akan cover dari bawah breast sampai pangkal paha..bontot pon akan cepat kecik…..di samping perut pun akan kempis
bengkung
Cara pemakaian Bengkung mengikut kesesuain pengguna
Saya akan lumurkan Firming Herbal Blend di perut dan sekitarnya dan potong kain batik cukup2 utk cover perut sahaja (utk mengelakkan bengkung kotor)…pastu lilit-lilit…
Kain cover perut tu sebenarnya untuk mengelakkan bengkung tadi menjadi kotor,macam saya yang memang menggunakan set berssalin dari anak pertama lagi ni x kisah dah sebab dah ada stok bengkung,so boleh la basuhkan....hehehe.

Untuk 15minit pertama,rasa cam panas.....tp bila dah lama skit ok dah....yang penting NAK KURUS.
Untuk yang x tahan panas tu.....macam saya (Ruam akan timbul pada bahagian perut dan sekitarnya),
caranya.....sapu dulu minyak urut (Herbal Massage Oil),kemudian sapu nipis Firming Herbal Blend td,tp cara ni kena rajin sikit la.....x de la kita tunggu sampai 5 hingga 8jam untuk buka bengkung,maksudnya kita boleh ulang semula sapuan bahan td dalam 3 jam ke atas.....

KOS PENGHANTARAN
 RM 6.00 (Sem. Malaysia) dan RM 9.00 (Sabah/Sarawak).
Sila hubungi atau wassup saya:- 018-3598591 untuk penerangan.


Friday, September 11, 2015

Syampu Herbal Sudzy

Syampu Herbal Sudzy 275ml

Menghasilkan buih yang banyak dengan haruman bunga-bungaan dan buah-buahan yang menawan.Menjadikan rambut bersih,lembut,licin dan tidak kusut.
Rumusan yang lebih lembut , bagus untuk kanak-kanak dan juga orang dewasa.
Rumusan yang tidak mengandungi sabun dan tidak memedihkan mata serta PH yang seimbang.


Campuran herba ekslusif kami mengandungi botani berikut:
Chamomile dikenali kerana kesannya yang melega dan melembutkan rambut.
Kalendula yang diekstrakdaripada bunga Marigold mempunyai kesan yang melegakan pada kulit kepala dan kesan mengilatkan pada rambut.
Biji karot menambahkan keanjalan dan kilatan pada rambut.
Elder Flower untuk melega dan melembutkan rambut.
Mir bertindak sebagai pelembut.

Rumusannya yang ringan dan lembut berkesan menanggalkan kotoran yang terkumpul dan menjadikan rambut kelihatan lebat dan beralun.

Saya memang menggunakan syampu Sudzy, untuk bayi baru lahir sejak anak  pertama lagi.
Saya sangat berpuashati dengan hasil yang diperolehi dengan penggunaan yang berterusan.
Ini terbukti kerana anak saya tidak mengalami keguguran rambut atau rambut kusut dengan penggunaan syampu ini,tetapi ketika saya mencuba produk selain ini,rambut anak saya jadi bermasalah.
rambut gugur,Kusut tidak bermaya dan semakin lama semakin keperangan warna rambut tersebut.



Diuji oleh pakar dermatologi dan oftalmologi.

Untuk keterangan atau Order sila wassup 018-3598591


Kos Penghantaran :-
RM6 sem.Malaysia,Rm9 Sbh/S'wak

Gel Mandian Kanak-kanak,Gel Madian Sudzy

Gel Mandian Sudzy 275ml
Gel mandian SUDZY sangat lembut dan tidak mengandungi sabun.Ia membersih dengan lembut dan tanpa merengsakan kulit yang sensitif atau halus.
Mengandungi Gel Aloe Vera yang 100% tulen,diketahui kerana ciri-cirinya yang menyamankan,antibakteria dan melembap.
Rumusan dengan PH yang seimbang sesuai untuk kulit sensitif kerana ia membersihkan kulit anak anda tanpa menyebabkan kekeringan ,ketegangan atau kerengsaan.

Saya memang menggunakan gel mandian Sudzy untuk bayi yang baru lahir sejak anak pertama lagi,
Dengan pemakaian sabun Sudzy ini anak saya tidak pernah mengalami masalah kulit kering atau kerengsaan kulit.....Saya sangat bersyukur kerana dikenalkan dengan Produk barangan Amway sejak dahulu lagi oleh ibu saya sendiri.
Saya akan teruskan penggunaan produk ini secara terus.

Untuk tempahan atau order sila wassup 018-3598591


Thursday, September 10, 2015

Nutrilite Calcium Mag D Plus

Nutrilite Calcium Mag D Plus 180tablets,

1).Di buat daripada sumber nutrien semulajadi:-
* Rumpai Laut Terkapur,
* Kalsium Karbonat,
* Vitamin D,
* magnesium Oksida

2).Rumpai Laut Terkapur merupakan salah satu sumber kalsium dan magnesium botani semulajadi yang paling pekat.

3).Tiga tablet membekalkan :-
* 600mg kalsium,
* 250mg magnesium,
* 399.6 IU vitamin D

Kerap bersenam dan diet yang sihat dengan kalsium yang mencukupi membantu remaja dan dewasa terutamanya wanita mengekalkan kesihatan tulang yang baik.Pengambilan kalsium yang mencukupi adalah penting tetapi pengambilan harian melebihi 2000mg mungkin tidak memberi sebarang faedah tambahan.


Saya dan keluarga memang suka Nutrilite Calcium Mag D Plus,selain memberikan kesihatan yang optima ia membantu kami sekeluarga dalam kehidupan kami seharian tanpa sebarang gangguan kesihatan tulang.

untuk pertanyaan atau tempahan sila wassup 018-3598591







Set Bersalin Amway Tropical Herbs,Post Natal Care


Set Bersalin Amway Tropical Herbs


Assalamualaikum,
Harini saya nak bercerita pasal set bersalin Amway....
Kenapa saya memilih Set Bersalin Amway Tropical Herbs ni?Sebab set Bersalin Amway Tropical Herbs ni sangat LENGKAP untuk tmpoh berpantang 44 hari.Ia mempunyai set penjagaan bahagian LUARAN & DALAMAN dan yang penting sekali harganya MAMPU MILIK.Yea la....dalam keadaan kita yang dihimpit dengan pelbagai masalah ekonom ni,pemilihan produk yang lengkap & mampu milik sangat2 la penting.Ia juga Disahkan HALAL oleh JAKIM.
Set Bersalin Amway Tropical Herbs ni mengandungi 10 items,untuk makan ,untuk sapuan dan untuk mandian.Dan yang paling best sekali,Kita dapat BENGKUNG ZIG ZAG yang lebar dan labuh FREE.....FREE TAU.
Kalau kat luar bengkung cam ni harganya RM50.Kalau beli Set Bersalin Amway Tropical Herbs ni dapat Free,kan dah jimat RM50 kat situ.




Isi Kandungan di dalam kotak Set Bersalin Topical Herbs Amway,10 items semuanya.

Buku checklist untuk ibu2 mudah berpantang,ikut panduan dengan betul dan konsisten untuk keputusan yaang memuaskan.


Sijil Halal Produk amway,semua produk Nutrilite adalah HALAL oleh Majlis Makanan dan Pemakanan Islam Amerika(IFANCA).IFANCA diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM,Pusat Islam)sebagai badan islam yang mengeluarkan sijil halal bagi daging dan produk yang dieksport ke Malaysia.Selain Malaysia sijil halal yang dikeluarkan IFANCA juga diiktiraf di negara-negara Islam yang lain.Jadi gunakan produk Amway tanpa was-was.


Untuk keterangan lanjut atau order sila wassup 018-3598591.


Deodoran & Antipeluh Berbuli


Deodoran & Antipeluh Berbuli (Deodorant & AntiPerspirant Roll On) 100ml.

Sekarang nak cerita pasal Roll On Amway pula, selain dapat menikmati haruman BODY SERIES dan dapatkan perlindungan selam 48jam daripada bau dan kebasahan,rumusannya juga mengandungi LICHEN PLUS COMPLEX yang menentang bau,juga meminimunkan kesan pada baju dan tidak mengandungi alkohol.PH yang seimbang,Segar sepanjang hari,

Sangat sesuai digunakan oleh semua peringkat umur samada wanita atau lelaki .
Cukup dengan 1-2 kali olesan selepas mandi.

Untuk kaki berbau pula,cara menggunakannya ialah dengan oles ketapak tangan dahulu,kemudian sapukan pada tapak kaki sebelum memakai sarung kaki untuk ke kerja atau ke mana sahaja.

Untuk order sila wassup atau msg 018-3598591