Showing posts with label Post Natal care. Show all posts
Showing posts with label Post Natal care. Show all posts

Monday, September 14, 2015

Set Bersalin Amway Tropical Herbs,Post Natal Care


CARA MENGGUNAKAN / PEMAKAIAN SET BERSALIN TROPIKAL HERBS AMWAY



1).Herba Mandian – Sebagai mandian untuk membersih dan mengharumkan badan (20 Sachet)
Cara guna:
sewaktu rebus air mandian dalam periuk besar,masukkan satu sachet (macam uncang teh)..pastu bolehla mandi menggunakan air rebusan tersebut… Warna dia akan keperang-perangan…Dan bila mandi menggunakan air rebusan tersebut, rasa mcm segar dan bertenaga..saya akan ambil uncang tu dan gosok pada seluruh badan,hasilnya memang sangat memuaskan,bau badan kita pun akan segar sepanjang hari.
2).Herba Pembersih Wanita (20 sachet) – Bertindak untuk membersihkan peranakan… -
Cara guna :
Rendam satu sachet kedalam air suam di dalam besen..lepas tu boleh la duduk dalam besen tersebut utk 5minit…InsyaALLAH rahim dan luka jahitan akan cepat kecut dan sembuh..
3).Firming Herbal Blend (20 Packet) – merupakan campuran herba yang kita bancuh dengan air suam dan sapukan di perut utuk merampingkan perut yang menggeleber.
4).Herbal Massage Oil (1 botol) – Ia bertujuan untuk urut semasa pantang. 
5).Calming Herbal Blend (15 packet) – Pilis  bertindak untuk mengelakkan kepala kita dimasukkan angin atau pening..
Cara guna :
bancuh dengan sedikit air dan lumurkan kat dahi kita..dah kering baru basuh ataupun dia akan hilang sendiri..
6).Baby Oil – (1 botol) - sama seperti minyak telon.
7).Campuran Penghangat Badan (15peket) – Seperti kunyit serbuk bertujuan untuk membuang angin dan lebihan air dalam badan..Selepas kita mandi, lumurkan di seluruh badan kita dengan campuran ini,Biasanya saya akan lumurkan dan gosok pada seluruh badan sehingga serbuk2 bertaburan kerana x nak serbuk tu bertaburan di atas lantai.Hasilnya badan kita akan terasa lebih hangat dari kita lumur dan biar kering sendiri.
8).Herbal Tea (10 sachet) – macam teh biasa..tetapi lebih kepada teh herba.. Solution nak habiskan teh ini ialah: campurkan dengan madu lebah atau pun bancuh dengan sedikit air.....
9).Kapsul after Birth 1 (60biji)- Pil untuk telan ..
10).Kapsul After birth 2 (60biji)- Pil untuk telan…
11).Bengkung – Bengkung ini akan cover dari bawah breast sampai pangkal paha..bontot pon akan cepat kecik…..di samping perut pun akan kempis
bengkung
Cara pemakaian Bengkung mengikut kesesuain pengguna
Saya akan lumurkan Firming Herbal Blend di perut dan sekitarnya dan potong kain batik cukup2 utk cover perut sahaja (utk mengelakkan bengkung kotor)…pastu lilit-lilit…
Kain cover perut tu sebenarnya untuk mengelakkan bengkung tadi menjadi kotor,macam saya yang memang menggunakan set berssalin dari anak pertama lagi ni x kisah dah sebab dah ada stok bengkung,so boleh la basuhkan....hehehe.

Untuk 15minit pertama,rasa cam panas.....tp bila dah lama skit ok dah....yang penting NAK KURUS.
Untuk yang x tahan panas tu.....macam saya (Ruam akan timbul pada bahagian perut dan sekitarnya),
caranya.....sapu dulu minyak urut (Herbal Massage Oil),kemudian sapu nipis Firming Herbal Blend td,tp cara ni kena rajin sikit la.....x de la kita tunggu sampai 5 hingga 8jam untuk buka bengkung,maksudnya kita boleh ulang semula sapuan bahan td dalam 3 jam ke atas.....

KOS PENGHANTARAN
 RM 6.00 (Sem. Malaysia) dan RM 9.00 (Sabah/Sarawak).
Sila hubungi atau wassup saya:- 018-3598591 untuk penerangan.


Thursday, September 10, 2015

Set Bersalin Amway Tropical Herbs,Post Natal Care


Set Bersalin Amway Tropical Herbs


Assalamualaikum,
Harini saya nak bercerita pasal set bersalin Amway....
Kenapa saya memilih Set Bersalin Amway Tropical Herbs ni?Sebab set Bersalin Amway Tropical Herbs ni sangat LENGKAP untuk tmpoh berpantang 44 hari.Ia mempunyai set penjagaan bahagian LUARAN & DALAMAN dan yang penting sekali harganya MAMPU MILIK.Yea la....dalam keadaan kita yang dihimpit dengan pelbagai masalah ekonom ni,pemilihan produk yang lengkap & mampu milik sangat2 la penting.Ia juga Disahkan HALAL oleh JAKIM.
Set Bersalin Amway Tropical Herbs ni mengandungi 10 items,untuk makan ,untuk sapuan dan untuk mandian.Dan yang paling best sekali,Kita dapat BENGKUNG ZIG ZAG yang lebar dan labuh FREE.....FREE TAU.
Kalau kat luar bengkung cam ni harganya RM50.Kalau beli Set Bersalin Amway Tropical Herbs ni dapat Free,kan dah jimat RM50 kat situ.




Isi Kandungan di dalam kotak Set Bersalin Topical Herbs Amway,10 items semuanya.

Buku checklist untuk ibu2 mudah berpantang,ikut panduan dengan betul dan konsisten untuk keputusan yaang memuaskan.


Sijil Halal Produk amway,semua produk Nutrilite adalah HALAL oleh Majlis Makanan dan Pemakanan Islam Amerika(IFANCA).IFANCA diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM,Pusat Islam)sebagai badan islam yang mengeluarkan sijil halal bagi daging dan produk yang dieksport ke Malaysia.Selain Malaysia sijil halal yang dikeluarkan IFANCA juga diiktiraf di negara-negara Islam yang lain.Jadi gunakan produk Amway tanpa was-was.


Untuk keterangan lanjut atau order sila wassup 018-3598591.