Showing posts with label Pocket Tissue Holder. Show all posts
Showing posts with label Pocket Tissue Holder. Show all posts

Saturday, August 8, 2015

Pocket Tissue Holder

Assalamualaikum sahabat.
Pocket Tissue Holder lagi yea...
Kali ini saya buat pocket tissue holder untuk di hantar ke kedai kuzaema enterprise di bercham
raya.Harga untuk pocket tissue holder ni terpaksa saya markup sikit sebab saya dikenakan sewa tapak kedai,cuma kelainannya saya bagi free atau percuma tisu untuk kegunaan.
Kalau anda berminat nak tempah untuk sourvenir di majlis perkahwinan,pertunangan,cukur jambul atau seumpamanya silalah wassup saya di 018-3598591 untuk details.
Harga untuk tempahan sebegini berbeza yea....mesti ramai tertanya-tanya kenapa x sama harga kan....
Cuba anda bayangkan yea,kalau anda menempah....saya akan beli kain mmg untuk tempahan tanpa pembaziran,untuk di hantar ke kedai pula,x kan saya nak beli kain sikit je kan....mmg x kan jual punya...Kalau saya beli kain byk2 pula,x kan nak buat satu warna je kan.
Pocket tissue Holder seperti yang di pemerkan sudah berada dikedai tersebut.
Marilah cuci mata yea.
sekian terima kasih sebab sudi membaca coretan saya.
salam jumpa lagi.











Thursday, February 13, 2014

Pocket Tissue Holder

Pocket Tissue


Pocket Tissue boleh juga dijadikan survinier dimajlis perkahwinan atau majlis cukur jambul,
ataupun doorgift.
Ramai orang diluar sana terfikir-fikir nak bg apa pada tetamu x kira la majlis apapun.
Jawapannya pocket tissue salah satu item atau cenderahati yang sesuai untuk diberi pada tetamu kerana selain ia comel,ia juga berguna dan mudah dibawa kemana-mana.
Dan yang paling penting ia boleh dicuci serta ringan.

Yang dalam gambar nie adalah dari material english cotton yang ditempah oleh Nurafiqah Azma Binti Azmi.Temanya Pink.Yang dalam gambar ni adalah separuh dari apa yang ditempah.Terima Kasih Fiqah.....
Package:-
              *1pcs     - 100pcs = RM 2.50
              *101pcs - 200pcs = RM2.00
              *201pcs - 300pcs = RM1.50
              *301pcs  keatas   =RM 1.00
Kepada sesiapa yang berminat nak tempah boleh wassap atau wechat saya ditalian:-018-3598591
atau text je saya di talian:-018-3598591
              *1pcs     -100pcs = RM 3.00
              *101pcs -200pcs = RM 2.50
              *201pcs -300pcs = RM2.00
              *301pcs    keatas = RM 1.50
Postage RM 6.00 Semenanjung,
              RM 9.00 Sabah,Sarawak
Apa-apa roger yea...
Lebih kurang minta dihalalkan yea.
Terima kasih pada yang pernah support saya dan berterusan support saya.
saya doakan anda semua bahagia dunia akhhirat.Amin.

Friday, December 6, 2013

Pocket Tissue Holder




Ni namanya Pocket tissue Holder.
saya akan shared tutorial ni dengan pembaca semua yea,
Kalau rajin sila la ikut.

Pertama:
Potong 2 keping kain lain-lain kaler atau sama kaler pun x pe..
saiznya 5 1/2'' x 7 1/2".

 
 Saya menggunakan 2 keping kain yang berlainan.
Gambar pudar skit....sorry ek.


                                            

 Langkah ketiga:
JAhit kiri dan kanan kain tersebut.
Jahit yang saiznya 5 1/2"yea...
JAhit bahagian terbalik yea......maksudnya,
2keping kain tu luar bertemu luar,bahagian dalam tu la kita jahit.
Nak kenal mana dalam dan mana luar senang je.....
Kalau yang terang atau gelap warnanya itu tandanya  dalam.
Yang pudar tak bermaya atau pucat lesi warnanya itu tandanya belah dalam.
hehehe,.....

 
Langkah keempat:
Terbalikkan kain yang dah dijahit tu,
Buat macam dalam gambar tue....bagi kemas skit yea.

 

Langkah kelima:
Lipat la ikut garisan tengah td tu....jangan lupa pinkan tau.
Buat kedua-dua belah yea....ikut macam dalam gambar tu juga la...

 Langkah keenam:
Lepas dah pin kan kedua-dua bahagian tue.....
Boleh la jahit.....
Untuk kekemasan,lepas jahit lurus.....boleh la jahit tepi,
Tapi saya x de mesin jahit tepi,so saya jahit zig zag je.
Jadi la......

Dah siap jahit tepi tu....
Apa lagi....terbalikkan la ia.
Jeng-jeng.....beginila rupa nya pocket tissue tu.
Nnt saya upload lg gambar pocket tissue pattern lain pula yea.