Wednesday, August 26, 2015

Tempahan Baju kurung Pesak Dan Baju Kurung Pesak Gantung

Add caption







Tempahan Baju Kurung dan Kurung Pesak Gantung Dari Suherni Binti Yahya,
Sahabat karib dizaman sekolah.
Terima kasih kawan kerana support kawan awak ni.
Sorry yea gambar x berapa clear/cantik.....



Tuesday, August 25, 2015

Beg Serbaguna,Pencil Case




Assalamualaikum,
Mari dapatkan beg serbaguna seperti dalam gambar di kedai kuzaema enterprise bersebelahan kedai jam di bercham raya ulu kinta.

Harganya cuma RM12.90.
Material : English Cotton
Saiz : 5" x 8"

Untuk belian On line,
Kos Penghantaran:-
RM6 sem.Malaysia / RM9 Sbh & S'wak



Pelikat Pants

Assalamualaikum....

Pelikat pants ni di tempah oleh Mohd Faizal Helmi dari Seremban,
kebetulan dia balik Ipoh jumpa ibu bapa dan menjalankan tanggungjawabnya sebagai pekerja.
So,dia ambil kesempatan untuk menempah pelikat pants ni.
Warna putih dia punya,warna dark coklat tu bapa dia punya.
Dia dengan selamba saje naik bas turun bas dengan menggayakan pelikat pants yang saya jahit tu.
Aduh rasa malu pula bila dia cerita,
sepatutnya berasa banggakan sebab hasil jahitan saya diperagakan.hehehe
Apa2 pun,saya sgt2 bersyukur kerana dia berpuashati dengan hasil jahitan saya tu,sebab selepas itu dia hantar lagi kain pelikat utk di buat seluar yang sama....tp yg tu saya lupa pula nak snap pic.mungkin agaknya masa suntuk,tu yg saya x teringat nak snap tu.
Kalau korang berminat nak tempah pelikat pants ni,silalah wassup saya untuk details yea.
Upahnya mmg sangat berpatutan.....cuma RM25 sahaja.
Kalau nak kain yang saya belikan...kena tambah dengan harga kain upah tu...
Better,korang beli sendiri kain pelikat tu...mana tau yang saya beli nnt x mengikut citarasa korangkan.


Jangan Lupa wassup saya untuk tempahan yea:-018-3598591








Jubah

Jubah,

Method : Lycra Berkualiti
Saiz : M
Ukuran :-
Bahu : 15.5"
Dada : 38"
Punggung :40"
Labuh Tangan : 21"
Labuh Jubah : 52"

Stok adalah terhad ataupun ikut permintaan,
Sesiapa berminat nak tempah atau order ready made sila tinggalkan komen ,isi borang atau untuk tindakan segera sila wassup 0183598591(ina).






Friday, August 21, 2015

Barut Bayi

Barut Bayi

Assalamualaikum,
Harini nak bercerita pasal barut bayi pula yea,

Pemakaian barut pada bayi sememangnya sudah lama diamalkan sejak dahulu lagi.Ia digunakan khusus untuk mengelakkan perut bayi dimasuki angin atau kembung.Walaupun zaman semakin moden namun pemakaian barut masih diteruskan.
Setelah menyapu minyak bayi atau minyak telon pada perut bayi dan sekitar pusat,sebaik-baiknya ibu memakaikan bayi dengan barut untuk keselesaan bayi dan mengurangkan masalah kembung perut.
Berbanding dulu,kini barut bayi tampil dengan corak-corak yang menarik,ceria dan berwarna-warni.
Barut bayi bercorak semakin mendapat sambutan ibu-ibu kini kerana tampil comel dan ceria walaupun hanya berbarut.

Bagi pihak melina fitidztiana selain daripada menghasilkan produk yang ceria seperti barut ini.Kita mementingkan kualiti dan kekemasan produk apabila dipakaikan pada bayi.Hasil daripada perbandingan barut kini dengan barut dahulu,barut pada zaman kelahiran saya (70 an) dibuat dengan lebih panjang dan lebar yang sesuai dengan saiz bayi cuma warnanya terhad kepada putih sahaja.Ada sesetengah ibu lebih suka barut yang lebih besar dan ada juga ibu yang lebih suka barut kecil dan comel sesuai untuk saiz bayi mereka.

Ciri-ciri dan kelebihan Barut (Homemade).

1. Material di sebelah luar adalah "Cotton" atau "Flannel Cotton" dengan corak yang berwarna dan design ceria.Manakala lapisan sebelah dalam adalah soft cotton berwarna putih atau sepadan yang lebih lembut dan sesuai untuk kulit bayi.Walaupun 2lapisan,barut ini tidak terlalu tebal dan sesuai dioakai untuk cuaca di malaysia.

2. Mempunyai lengkungan untuk mengelakkan ianya cepat kotor terkena najis bayi.

3. Jahitan yang kemas dan dijahit dengan penuh kasih sayang.

4. Tahan lama dan boleh dipakaikan unyuk bayi yang seterusnya.

5. Tali dijahit kukuh dan tidak mudah tercabut.


Contoh Barut Kain Cotton Dan Flannel Cotton Plain/Bercorak.

Saiz (Anggaran ):-
S - 17" x 5" (Anggaran berat bayi 2.5kg -5kg)
M - 19" x 5.5"(Anggaran berat bayi 4kg -6.5kg)
L - 21" x 6" (Anggaran berat bayi 5kg - 8kg) Atas Permintaan

Harga :
RM 7 @ sehelai,
RM30 (1set / 5 Helai )- Flannel Cotton

Cuma beritahu barut untuk baby Boy / Girl

Boleh juga beli secara berasingan.
Kos penghantaran RM6 sem.Malaysia / RM9 Sbh & S'wak
Untuk tempahan sila wassup 017-4495420

SAIZ S : SOLD
SAIZ M: SOLD

                                                                   SAIZ S : SOLD
                                                                   SAIZ M: SOLD
SAIZ S : SOLD
SAIZ M: SOLD
                             
Harga :
RM 6 @ sehelai,
RM25 (1set / 5 Helai )- Cotton Plain / Bercorak

BOLEH TEMPAH MENGIKUT WARNA PILIHAN SPT PINK,BIRU,HIJAU DLL ATAU BERITAHU BARUT UNTUK BABY BOY /GIRL

Kos penghantaran RM6 sem.Malaysia / RM9 Sbh & S'wak
Untuk tempahan sila wassup 017-4495420


SAIZ S : SOLD
SAIZ M :SOLD

SOLD


FREE SAIZ : SOLD



Monday, August 10, 2015

Seluar Panjang


Assalamualaikum semua,

Beginilah tukang jahit,habis kain batik di kerjakan buat seluar,
ini kerja satu malam,emergency sangat nak pakai seluar.
Walhal seluar lain ada je untuk dipakai...saje je kan....

Kalau korang banyak kain batik di rumah tp x minat nak pakai kain batik,blh la dijadikan seluar.
kalau x de mesin jahit atau x de alatan jahitan atau x tau menjahit,ingin tempah seluar ni blh la hubungi saya di 018-3598591 untuk details.

Seluar dari kain batik mmg selesa di pakai.....

Sampai di sini saja bye....



Sunday, August 9, 2015

Harga Tempahan Melina Fitidztiana


Assalamualaikum,

Ini adalah senarai harga Tempahan Melina Fitidztiana :-

Baju Kurung Biasa : Rm40
Baju Kurung Pesak Gantung : RM45,
Baju Kurung Moden : RM50,
Kurung Moden Tanpa Kain : RM30
Jubah (biasa) : RM50,
Jubah Potongan Puteri : RM60,
Baju Kurung Budak : RM18++(ikut  umur dan saiz badan)
Jubah Budak : RM20++(ukut umur dan saiz badan).

Charge tambahan akan dikenakan ke atas:-

  * Kain yang sukar dijahit spt,Kain lace,Chiffon,sutera,batik lembut,kain berbatu(Hotfix) dan terlalu licin sebanyak RM15 dari harga di atas.
* Sebarang penambahan design atau aksesori butang atau zip lain selain dari yang asal.
*Untuk baju berlining kira double.


TAMBAHAN HARGA AKAN DIKENAKAN UNTUK:


Cuff di lengan baju : RM10


Tambah getah hujung tangan : RM8


Tambah Butang Bungkus : RM5


Hiasan Dibahagian Leher Baju Kurung(Tulang Belut,Karipap & Mata Lalat) : RM10   


Untuk Tempahan sila wassup 018-3598591
Terima Kasih

Saturday, August 8, 2015

Pocket Tissue Holder

Assalamualaikum sahabat.
Pocket Tissue Holder lagi yea...
Kali ini saya buat pocket tissue holder untuk di hantar ke kedai kuzaema enterprise di bercham
raya.Harga untuk pocket tissue holder ni terpaksa saya markup sikit sebab saya dikenakan sewa tapak kedai,cuma kelainannya saya bagi free atau percuma tisu untuk kegunaan.
Kalau anda berminat nak tempah untuk sourvenir di majlis perkahwinan,pertunangan,cukur jambul atau seumpamanya silalah wassup saya di 018-3598591 untuk details.
Harga untuk tempahan sebegini berbeza yea....mesti ramai tertanya-tanya kenapa x sama harga kan....
Cuba anda bayangkan yea,kalau anda menempah....saya akan beli kain mmg untuk tempahan tanpa pembaziran,untuk di hantar ke kedai pula,x kan saya nak beli kain sikit je kan....mmg x kan jual punya...Kalau saya beli kain byk2 pula,x kan nak buat satu warna je kan.
Pocket tissue Holder seperti yang di pemerkan sudah berada dikedai tersebut.
Marilah cuci mata yea.
sekian terima kasih sebab sudi membaca coretan saya.
salam jumpa lagi.











Thursday, August 6, 2015

Aku tanya apa khabar?

Assalamualaikum pembaca blog kesayangan saya,
Apa khabar semua?adakah anda semua sihat dan merindui saya?hihihi....
lama betul saya tak update atau berblog kan....
mesti ramai yg tertanya-tanya kenapa saya dah menyepi....
Sebenarnya bukanlah niat nak menyepi.....macam mana nak update atau berblog sedangkan lappy saya lama di hantar ke klinik.hehehe.
Nak harapkan tab ni pula....almaklumlah,x biasa....data pula macam siput je slow.
Lagipun x terkejar dek kekangan masa.Mana nak layan wassup lagi,fb lagi,tempahan baju lagi,rumah lagi,anak2 lagi....erm alasan je tu.
Ok la....nnt saya post projek yang sedang saya jalankan yea....sabar tau.
Saya harap anda semua sihat walafiat di samping org kesayangan.
Sampai di sini dulu yea....
Assalamualaikum....
bye.