Friday, December 6, 2013

Pocket Tissue Holder




Ni namanya Pocket tissue Holder.
saya akan shared tutorial ni dengan pembaca semua yea,
Kalau rajin sila la ikut.

Pertama:
Potong 2 keping kain lain-lain kaler atau sama kaler pun x pe..
saiznya 5 1/2'' x 7 1/2".

 
 Saya menggunakan 2 keping kain yang berlainan.
Gambar pudar skit....sorry ek.


                                            

 Langkah ketiga:
JAhit kiri dan kanan kain tersebut.
Jahit yang saiznya 5 1/2"yea...
JAhit bahagian terbalik yea......maksudnya,
2keping kain tu luar bertemu luar,bahagian dalam tu la kita jahit.
Nak kenal mana dalam dan mana luar senang je.....
Kalau yang terang atau gelap warnanya itu tandanya  dalam.
Yang pudar tak bermaya atau pucat lesi warnanya itu tandanya belah dalam.
hehehe,.....

 
Langkah keempat:
Terbalikkan kain yang dah dijahit tu,
Buat macam dalam gambar tue....bagi kemas skit yea.

 

Langkah kelima:
Lipat la ikut garisan tengah td tu....jangan lupa pinkan tau.
Buat kedua-dua belah yea....ikut macam dalam gambar tu juga la...

 Langkah keenam:
Lepas dah pin kan kedua-dua bahagian tue.....
Boleh la jahit.....
Untuk kekemasan,lepas jahit lurus.....boleh la jahit tepi,
Tapi saya x de mesin jahit tepi,so saya jahit zig zag je.
Jadi la......

Dah siap jahit tepi tu....
Apa lagi....terbalikkan la ia.
Jeng-jeng.....beginila rupa nya pocket tissue tu.
Nnt saya upload lg gambar pocket tissue pattern lain pula yea.








Tuesday, December 3, 2013

Pencil Case


Pencil Case.
Hurm....ni pensel case untu anak saya yang sulung.
Megat ahmad Fitri Bin Megat Ahmad Nizam.
Tahun depan dia darjah 4.

Yang ini pula pencil case untuk anak saya yang no 2.
Megat Ahmad Idzham Bin Megat Ahmad Nizam
Tahun depan dia darjah 2.

Senangkan.....tak payah beli dah pencil case.
Pencil case ni diperbuat dari felt.
Kalau ada sesiapa berminat nak order boleh ar contact atau whatsapp saya
018-3598591
Wechat id:melina2004
email:www.melina200411@gmail.com,
www.melina_200411@yahoo.com

Label


Label.

Hurm....
saya dah ada label,
Boleh la lepas ni semua hasil jahitan saya letak label ni skali.
Excited pula yea.
Label ni saya tempah pada Aliza's Embroidery.
Murah jer.....
Terima kasih Aliza